Blog: Zwanger en Voetreflex

Zwangerschap en voetreflex


Zwanger worden


Als je graag zwanger wil worden is dit in het begin spannend en leuk, maar naarmate de tijd vordert kan de nadruk hierop stress en spanningen veroorzaken. Voetreflexmassage zorgt ervoor dat je heerlijk ontspannen wordt en even alles mag vergeten. Deze ontspanning geef je door aan alle cellen in je lichaam, dus ook je eileiders, baarmoeder, hormonen; alle facetten die ervoor zorgen dat de kans op zwangerschap groter gemaakt wordt. Zelfs voordat je besluit om zwanger te worden is het goed om massages te ontvangen. De doorbloeding in het gebied van de baarmoeder en je hele lichaam wordt hierdoor verbetert, afvalstoffen verlaten makkelijker het lichaam en de goede voedingsstoffen bereiken de cellen om je gezondheid zo optimaal mogelijk te krijgen.Zwangerschaps- ongemakken


Zwangerschap is een heel bijzondere staat voor je lichaam, je draagt een nieuw leven in je waar je goed voor wil zorgen. Je lichaam weet dit bijzonder goed te volbrengen. Zwangerschap is geen ziekte, maar kan wel voor ongemakken zorgen. Ook hierbij is ontspannen één van de belangrijkste elementen hierin. Neem de tijd om te wennen aan het groeiende nieuwe leven in je waarvan jij de moeder mag zijn. Door het inzetten van massages die gericht zijn op je specifieke klacht kunnen je ongemakken verminderen. Denk hierbij aan misselijkheid, rugpijn, harde buiken. Het contact maken met je kindje is een bijzonder moment tijdens de massage.


                                    


Stuit of dwarsligging van het kindje


Ligt je kindje in een stuit of dwarsligging? Door het inzetten van moxa therapie en massage kun je je kindje stimuleren om te draaien. Er wordt niets geforceerd tijdens deze behandeling. De meest ideale tijd hiervoor is vanaf 34-35 weken. Deze behandeling wordt alleen gegeven indien de verloskundige hiervoor toestemming heeft gegeven.
Opwekken van weeën, de bevalling mag beginnen


Huis schoongemaakt, babykamer op orde, alles is klaar; de kleine mag geboren te worden. Soms laat de bevalling op zich wachten, als het inleiden met medicatie voorkomen kan worden is dat natuurlijk erg fijn. Reflexologie kan worden toegepast om de bevalling op gang te brengen. Deze behandeling geef ik bij voorkeur op het einde van de middag, het is fijn om daarna geen belangrijke afspraken in te plannen om de rust en ontspanning er te laten zijn. Indien jij er klaar voor bent om moeder te worden zullen de weeën op gang komen. Vanaf 37 weken is het mogelijk deze behandeling wekelijks in te zetten, na 40 weken mag dit elke 3 dagen. Ook deze behandeling wordt in principe in overleg met de verloskundige gegeven.


Zwangerschapsreflexologie is een goede aanvulling op zwangerschap en bevalling maar het vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.