Blog: TCM voeding

Verkoelende voeding zoals rauwkost, sla, vooral de voedingsmiddelen de groeien in landen waar de temperatuur lekker warm is, laten ons lichaam afkoelen. Als het hier in Nederland lekker warm is, is dat natuurlijk geen probleem, maar in ons koude kikkerlandje is het ook regelmatig helemaal niet zo lekker warm.


Het is belangrijk dat je dan kiest voor neutrale of verwarmende voeding die hier in de omgeving groeit, zoals bijvoorbeeld peulvruchten, wortelen, kool. Het is belangrijk dat de groenten wat zijn voorgekookt, gestoomd of gewokt zijn zodat onze spijsvetering de voedinsstoffen er nog beter kan uithalen. Op deze manier ondersteun je je spijsvertering optimaal en houd je je lichaam fit en gezond.


Bij het gebruiken van veel verkoelende voeding kan het op den duur zelfs meer hitte in je lichaam veroorzaken zoals veel dorst en (nacht)zweten.


Wil je hier meer over weten, of wil je je spijsverteringsfunctie verbeteren, maak dan een afspraak voor een voetreflexmassage. 

Warme voeding en dranken houden je spijsvertering gezond.


In de Chinese geneeskunde wordt ervan uitgegaan dat koude dranken en koude voeding de oorzaak zijn van het snel koud hebben, een langzame spijsvertering, gewichtstoename, zwakke weerstand, problemen met de stoelgang en een slechte bloedcirculatie.


Warme voeding en dranken of in ieder geval op kamertemperatuur, zorgen ervoor dat je lichaam minder hard zijn best hoeft te doen om je lichaamstemperatur op peil te houden. Je interne waakvlam, het vuur van Ming Men, zorgt er dan voor dat je lichaam optimaal kan functioneren.