voetreflexPlus therapie

Voetreflextherapie(natuurgeneeskunde) wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering, kijk hier voor een overzicht van de vergoedingen bij de verschillende verzekeraars. N.B. dit gaat niet van uw eigen bijdrage af.

 

Bij welke klachten kan voetreflextherapie worden ingezet?

Voetreflextherapie kan bij alle denkbare klachten worden ingezet; klachten die van korte duur aanwezig zijn, maar ook chronische klachten. Ook bij vage of onbegrepen klachten kan voetreflextherapie helpen.

Bijvoorbeeld:

 

Hoofdpijn

Spanningen, stress, burn-out

Slaapproblemen

Hooikoorts

(Chronische) vermoeidheid

Luchtwegproblemen

Spijsverteringsklachten

 

Ieder mens is uniek, dus voor iedereen wordt een behandelplan gemaakt op de klachten die aanwezig zijn.

 

Voetreflextherapie biedt ondersteuning aan de reguliere zorg, lees hier meer over onderzoek naar de effecten van voetreflexPlus.

 

Wat is VoetreflexPlus Therapie

Voetreflextherapie is een natuurgeneeskundige holistische behandeling, die bestaat uit een combinatie van Westerse en Chinese massagegrepen. Voetreflexmassage vindt niet alleen plaats aan de voeten, maar ook aan onderbenen en knieën. Soms worden ook de armen, handen, hoofd en oren meegenomen in de massage.

 

De Westerse massage

De gedachte achter de westerse massage is, dat de hele mens terug te vinden is op de voet, opgedeeld in reflexzones. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met reflexgebieden in de voet verbonden.

Als je een klacht of ziekte hebt, en de reflexzone van de (pijn)klacht op de voet wordt gemasseerd, heeft dit een positieve invloed op de doorbloeding in het gebied waar de klacht zich bevindt. Het is bewezen dat de doorbloeding met 40% verbetert. Hierdoor worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd en voedingsstoffen worden beter aangevoerd en opgenomen in het lichaam.

 

De Chinese massage

Bij het Chinese gedeelte van de massage worden de meridianen en acupunctuurpunten gemasseerd. Meridiaanbanen zijn de energiebanen in je lichaam. Blokkades in deze banen kunnen klachten veroorzaken. Vanuit de vijf-elementenleer wordt bekeken welke meridianen uit balans zijn.

 

Contra-indicaties

- Koorts en infecties

- Open wonden

- Besmettelijke huidaandoeningen

- Trombose

- Bij hartafwijkingen, chemo/bestraling masseer ik alleen in overleg met de arts.

 

Reacties na een massage:

Door de massage worden de uitscheidingsorganen gestimuleerd, eerste reacties kunnen zijn meer plassen, anders ruikende urine, ander ontlasting patroon, meer transpireren. Het kan ook zijn dat er beginverergering aanwezig is of dat oude klachten even opnieuw naar voren komen. Daarnaast kan het zijn dat je emotioneler bent dan gewoonlijk, je opgelucht voelt, meer energie hebt en beter slaapt.

.

Aangesloten bij de federatie van additief Geneeskundig Therapeuten( Fagt) 17708.

Geschillencommissie WKKGZ aangesloten bij Quasir en stichting Zorggeschil en solopartners.

KvK: 60392568

 

AGB-code natuurgeneeskunde praktijk:90064594

ABG-code natuurgeneeskunde: 90105320

AGB-code PGB, ZZP wijkverpleging, beheerstichtingen: 41410353

't Zonnehuis Asten

Jolanda Bankers-Cooijmans

Siriusstraat 1

5721 XX Asten

 

info@zonnehuisasten.nl

06-23583271