Dementie en VoetreflexPlus therapie

 Praktijk voor Voetreflex Therapie 

Voetreflexmassage en Dementie


Eén op één aandacht is voor mensen met dementie erg waardevol en belangrijk. Door middel van massage ontstaat er een rustige, ontspannen sfeer. Een massage geeft een beleving in het nu, dit geeft rust waardoor de gedachten tot stilstand worden gebracht. Veiligheid en geborgenheid zijn belangrijke elementen voor die aan bod komen tijdens een massage.


Zoals bij iedereen wordt ook de massage bij mensen met dementie aangepast op de behoefte en is het accent gericht op het verhogen van het welzijn.

De massage kan bestaan uit het masseren van de handen/armen, voeten/benen en/of het hoofd met de schouders. Samen met rustgevende muziek en etherische geurolie wordt de beleving en de sfeer verhoogd. Etherische olie heeft een therapeutisch effect op het welzijn van mensen.


Voetreflexmassage bij mensen met dementie wordt gegeven op locatie, in het verpleeghuis of bij de cliënt thuis. Gewoon vertrouwd in een gemakkelijke stoel, liefst met een voetenbankje. Buiten Asten wordt er kilometervergoeding gedeclareerd.


Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding VoetreflexPlus heb ik onderzoek mogen doen naar de effecten van voetreflexmassage en dementie in het verpleeghuis. Het was een mooi en verrassend onderzoek waarin ik heb geleerd wat wel en niet past bij deze groep mensen. Lees hier mijn bevindingen hierover.


Mantelzorg en familie

Naast de persoon met dementie is het ook belangrijk voor de omgeving om ondersteuning te krijgen in de situatie die ontstaan is. De relatie verandert, de persoon met dementie vertoond ander gedrag dan voorheen. Met name voor de echtgenoot, de kinderen of andere familie kan dit een moeilijke situatie zijn. Hierdoor ontstaat rouw en verdriet, omdat de relatie niet meer dezelfde voldoening geeft als voorheen. Voetreflexmassage met eventueel coaching kan ondersteuning bieden voor familie en mantelzorgers in de ontstane situatie.
ADRES


Siriusstraat 1

5721 XX Asten

OPEN


Ma-Di-Wo-Vr

9.00u tot 17.00u

SiteLock

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren